istanbul hayır lokması

Osmanlı geleneğinden bize kalan hayır lokması döktürme işlemi insanların bir araya gelmesi gereken olayların ardından gelen bir hayır işidir. Mutlu günlerimizde veya bir kişinin anılması amacıyla insanlara dağıtılıyor. Özellikle İzmir bölgesinde meşhur olan lokma tatlısı, ölülerin ardından, iş yeri açılışlarında, doğum ardından, düğünlerde, asker uğurlamalarında sıkça karşımıza çıkar.

Hayır lokmasının dağıtılma amacı adı üzerinde hayır içindir. İnsanlardan bu yolla hayır duası istenir. Yapılacak veya yapılan işin hayırlı bir şekilde sonuçlanması için veya sonuçlanan işin hayırlı bir şekilde devam edebilmesi için insanlarda dua istenir. Uzun yıllar öncesinden kalan bu gelenek hâlâ halk arasında yaygındır.

Lokma dağıtma işinde lokmanın tadı çok önemli bir etkendir. Bunun yanında bir önemli etken daha var. Personellerimiz size en iyi deneyimi yaşatmak adına çalışıyor. 500 kişilikten başlamak üzere istediğiniz sayıda lokma döktürebilir ve belirlediğiniz alanlarda lokma dağıtım işine başlayabilirsiniz. Büyük hizmet kadromuz ile size en iyi hizmeti sunmayı garanti ediyoruz. Uzman kadromuz hijyen kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak lokmaları taze bir şekilde sizlere sunar. Sizlerin en mutlu günlerinde, açılışlarınızda, düğünlerinizde, bayramlarda veya hüznünüzü paylaşmak istediğinizde, yakınınızın ruhunu anmak adına bir hayır işi yapmak istediğinizde lokma arabalarımız ve uzman kadromuz ile beraber sizin hayır işiniz için harekete geçeriz. Bizi tercih ederek en iyi hizmeti alabilirsiniz. İstanbul bölgesinde isterseniz çok büyük bir alanda veya farklı lokasyonlarda istediğiniz yerde hizmetinize hazır filolarımız ve kadromuz sayesinde size en iyi hizmeti vermeye hazırız. Web sitemiz aracılığıyla geçmiş tecrübelerimizi ve memnuniyet tablomuzu inceleyerek size en uygun hizmeti verebileceğimizi görebilirsiniz

hayır lokması dağıtımı

Hayır Lokması Yapımı

Lokma tatlısının yapımında dört ana malzeme kullanılmaktadır. Un, tuz, su ve mayadan oluşur. Bu malzemelerin doğru oranlarda ve doğru şekilde karıştırılmasının ardından halka tatlısına şekil verilir. Genel olarak iki şekli bulunmaktadır. Ortası delik yuvarlak şeklinde ve küre şeklinde yapılabilen lokma, daha sonra yağa bırakılır ve kızartma işleminden geçirilir. Son olarak şerbeti dökülür ve böylece tatlı yemek için hazırdır.

Lokma tatlısının yapımı ustadan ustaya değişir. Kullanılan ölçüler, malzemelerin kalitesi, yapımı sırasında kullanılan araçlar lokma tatlısının ustadan ustaya farklılık göstermesinde ön ayaktır. Lokmanın yapımında kullanılan ölçülerin yanı sıra, kolay bir tatlı olmamasının diğer bir sebebi şerbetidir. Şerbetinde kullanılan ölçüler de tatlının tadını belirler. Hayır işiniz için tercih edeceğiniz lokmaları birçok insan tadacaktır. Bunun için birçok kişiden ve yapılan işlerden tam not almış bir ustanın elinden çıkmış olması sizin için önemli olmalı. Ortak damak tadında buluşturacak lokmaları özenle sizin için hazırlıyoruz.

Hayır lokması fiyatları ustasından ustasına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Farklı organizasyonlarda kişi sayısına da bağlı olarak çeşitlilik gösteren lokma döktürme ve dağıtım fiyatlarını menülerimizi inceleyerek veya bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.